Klubnyheder

RATS VINDER IDRÆTSPRIS 2018

3. april 2018, 08.56

Medlemsskaren i basketballklubben Ringsted Rats er vokset betydeligt de senere år. I dag har klubben fem børne- og ungdomshold, mens der for ikke mange år siden blot var to hold.

Det blev fredag aften præmieret med Trelleborgfondens Idrætspris, der blev uddelt for første gang ved Foreningernes Gallaaften i Ringsted Kongrescenter.

"Klubben formår ikke kun at tiltrække nye spillere. Det lykkedes også at udvikle udøvernes talent. Trods status som en af Sjælland mindre basketklubber har man et U16-hold med i mesterskabsrækken, der er den bedste række for aldersgruppen", sagde filialleder i Sydbank i Ringsted, da hun overrakte prisen på 25.000 kroner til holdleder i Ringsted Rats Sonja Bomberg.

Det er også lykkedes at samle 10-12 piger, så Ringsted Rats er repræsenteret på den front. Næste generation af dygtige spillere er måske også ved at blive udklækket i klubben. Der er i hvert fald også opbakning til nanobasket-holdet, hvor spillerene er mellem fire og seks år gamle.

I takt med tilgang af nye medlemmer har klubben haft succes med at uddanne nogle af klubbens egne spillere til trænere. Samtidig er en del forældre trådt til. De hjælper til som holdledere og yder anden hjælp i forbindelse med afviklingen af kampe. Det skabet en velfungerende klub med social sammenhængskraft.

Medlemmernes store engagement i Ringsted Rats kan måles på lysten til at træne selv meget tidligt på dagen. To ud af ugens fem træningspas på U16-holdet bliver afviklet klokken 05.30 i hallen.

Opdateret 23. marts 2018 kl. 21:44
Ringsted - 23. marts 2018 kl. 21:36
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen: [email protected] (Dagbladet)